INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 09:18

Žene rade

Projekt „Žene rade“ s provedbom je na području Općine Kistanje započeo 22. veljače 2019., a trajat će do 22. kolovoza 2021. godine. Nositelj projekta je općina Kistanje, a projekt provodi u partnerstvu s Udrugom „MI“ – Split, Centrom za socijalnu skrb Knin i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Šibenik. Svrha projekta je zapošljavanje žena u pružanju usluga i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u izrazito ruralnoj zajednici.

Provedba ovog projekta dio je strategije razvoja Općine Kistanje, čime se želi osigurati adekvatne uvjete za održivi opstanak stanovništva.

Projekt „Žene rade“ omogućit će priliku za zaposlenje 14 žena. Dodatno, 6 će žena imati priliku završiti edukaciju po vlastitom izboru, čime se jača njihova konkurentnost na tržištu rada, ali i njihovo općenito psihosocijalno stanje. U sklopu projekta, tjedno će ukupno 70 starijih i nemoćnih osoba s područja Općine primati usluge pomoći u kući.

Promotivne aktivnosti za vrijeme trajanja projekta usmjerene su na senzibilizaciju zajednice i šire javnosti o pitanjima i izazovima obaju ciljnih skupina.

esf.jpg

Pročitano 802 puta