INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Četvrtak, 12 Kolovoz 2010 14:01

Seminar- Trening liderskih vještina 2010.

Namijenjen je mladim osobama koje žele poboljšati uvjete života mladih, voditeljima projekata u nekim udrugama ili voditeljima dradova, općina, tj. svima koji su posvećeni boljitku i nastoje nešto učiniti za budućnost svojih sredina, a rade ili žive na područjima posebne državne skrbi.

Struktura treninga:

solinSeminar 1: "Osobne i društvene prepreke na putu razvoja" – na kojem je prisustvovala skupina od 15 sudionika, održan je u Solinu – 14. do 16. travnja 2010.

Seminar 2: "Vođa kao facilitator / mobilizator u razvoju zajednice"23. lipnja do 25. lipnja na Braču.

Seminar 3: “Poticanje razvojnih projekata, timski rad i socijalna uključenost" - Otvoren isključivo za sudionike s prva dva seminara, na 3. seminaru ćemo nadograditi i proširiti stečeno znanje i iskustvo na završnom okupljanju od 6. do 8. listopada 2010, na otoku Braču ili na Sljemenu kraj Zagreba.

Seminar je usmjeren na vještine vođenja i facilitiranja, što uključuje učenje o prepoznavanju toga kako sami možemo biti dio dinamike koju želimo promijeniti. Na taj način možemo bolje pristupiti procesima unutar organizacija i zajednica te možemo pomoći iznalaženju orijentacije i mudrosti. Kad pokušavamo rješavati probleme u našim zajednicama, čak i uz najbolje namjere, vrlo lako se sami možemo naći u polariziranim i suprotstavljenim pozicijama.

Raditi ćemo direktno na konkretnim temama iz Vaših organizacija i sredina, te ćemo se fokusirati na:bra

  • vještine za mapiranje i facilitiranje timske i organizacijske dinamike
  • razvoj zajednica i rad na polarizacijama i sukobima - facilitiranje "vrućih točaka" koje, kada se ignoriraju, dovode do sukoba, zapreka u razvoju, ili apatije, ali ako se facilitiraju mogu dovesti do rješenja sukoba i do kreativne izgradnje zajednice
  • uočavanje novog stila liderstva i ideja koje doprinose Vašoj organizaciji i društvu
  • otkrivanje obrazaca za provedbu Vaših ideja, od vizije do ispunjenja
  • kako se nositi s problemima moći, natjecanja, izgaranja itd.

Liderstvo zahtijeva strast, energiju, ljubav, viziju i naporni rad - ali također zahtijeva vještine i alate za rad na sebi i svjesnost o tome da sami ne upadnemo u problem koji pokušavamo riješiti. Lider je osoba koja može doći u kontakt s onim resursima koji leže duboko u nama - kao pojedincima i u organizacijama.

Trening vode međunarodni facilitiatori, Arlene i Jean-Claude Audergon iz CFOR-London. Oni već duži niz godina facilitiraju forume u Hrvatskoj i duboko su angažirani u problemima se kojima se trenutno suočavamo.

Pročitaj više:

Razmišljanja sudionice o Lidership treningu održanom na Braču.

Pročitano 4638 puta