INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Srijeda, 04 Kolovoz 2010 09:19

Forum/ seminar 2006.

Forum/ seminar na temu «Zapreke u razvoju zajednice», u sklopu programa Izgradnja održivih zajednica u područjima povratka (Vukovar, Beli Manastir, Donji Kukuruzari, Sunja, Okučani, Gračac, Udbina, Donji Lapac, Polača, Obrovac) održan je u Splitu 2006. godine.
Projekt financira UNHCR sredstvima Kraljevine Nizozemske i provodi se do kraja 2006 godine.

forum_2006Seminar je zasnovan na iskustvenom učenju u okviru tema i pitanja koje su važne i za sudionike i zajednice iz kojih dolaze. Vodit će se po principima Procesu orijentirane psihologije. Voditelji su dr. Arlene Audergon, dr. Jean Claude Audergon  (Velika Britanija) i dr Lane Arye (SAD) psiholozi suradnici Global Process Insituta iz Portlanda.
forum_2006.2
Tijekom četiri dana svi sudionici seminara će imati mogućnost  uključivanja u vođene rasprave u kojima će se baviti procesima koji utječu na društvene i osobne prilike. Prilikom diskusije i rada na zaprekama, koje otežavaju uspješnu suradnju i razvoj naših zajednica,  moguće su i emocionalne tenzije i reakcije, čemu će se na seminaru dati posebna pažnja. Osobitost ovakvog načina rada zahtijeva od svakog učesnika prisustvo na seminaru od početka do kraja! Podjednaka važnost pridaje se svakom pojedincu kao i cijeloj skupini u kojoj se otvorene teme i diskusije nastoje zajednički dovršiti.

Na radionicu su pozivani predstavnici različitih organizacija koje kao suradnici provode projekte u gradovima i općinama obuhvaćenih programom. Pored sudionika iz navedenih gradova i općina, posebno će se pozvati i manji broj predstavnika međunarodnih i drugih organizacija koje rade u navedenim područjima.

Pročitano 8039 puta