INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć i njegu je neprofitna socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Upravni odbor

Slobodan Škopelja - Predsjednik udruge, Profesionalno obrazovanje: Pedagoški fakultet u Rijeci, diplomirao psihologiju 1996.
Radno iskustvo:
1993-1994 American Refugee Committee, Mental health team, Izbjeglički kamp - Obonjan
1994-1995 Immigration and Refugee Services of America, (IRSA), terenski rad i rad u društvenom centru u Zagrebu (Kozari Bok)
1996-1998 Predavač u srednjim školama (Split)
1998-2000 Marketing agencija, copywriter
2001- Udruga "MI", koordinator
Dobitnik nacionalnog priznanja za promociju volonterskog rada.
Uz udrugu od 02/2001
kontakt : 021 / 329-134

Katica Petrović - dipl. pravnica, dugogodišnja djelatnica Udruge "MI", u mirovini

prof. dr. sc. Nikša Alfirević

Dr. sc. Nikša Alfirević diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu 1995. godine te obranio magistarski rad iz područja menadžmenta i organizacije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1999. Doktorsku disertaciju iz područja menadžmenta obranio je 2003. na matičnoj instituciji, a doktorsku disertaciju iz područja sociologije na Sveučilištu u Klagenfurtu, u Austriji, 2009. godine.

Primarna područja njegovog znanstvenog interesa su: menadžment i strateški menadžment, s posebnim naglaskom na javni i neprofitni sektor te menadžment u obrazovanju, upravljanje znanjem i ekonomski razvoj utemeljen na znanju, društvene strukture i procesi u lokalnim i virtualnim zajednicama.

Dosadašnji članovi Upravog odbora

Nives Ivelja - dipl. psiholog, dugogodišnja djelatnica Udruge "MI" (do 2010)

Edi Žitnik - prof. psihologije, dugogodišnja djelatnik Udruge "MI" (do 2010)

Josip Berket - Upravni odbor, vanjski član, (do 2016)
Profesionalna karijera
1980 – 1985: Zapovjednik broda
1986 – Vlasnik Marinconsult Shipping; Graz, Austria
1997 – Vlasnik Bav Adria Yachting d.o.o.; Kastela
2003 – Vlasnik Marine Kaštela d.o.o., Kaštela

Socijalna Odgovornost
* Osnivač i donator Hrvatskog Veslačkog Kluba Kaštela , Jedriličarskog Kluba Marina Kaštela i Odbojkaškog Kluba Marina Kaštela
* Donator 12 stalnih  učeničkih i studentskih stipendija
* Počasni član međunarodnog medicinsko-socijalnog programa “Mirno More”- pomoć djeci dijabetičarima
* U vlasništvu je  odbojkaške sportske dvorane u Kaštel Gomilici  koja služi isključivo javnoj namjeni
* Osnivač i donator sportsko-socijalnog projekta “VIŠE VESLAČA MANJE PUŠAČA” u kojem je okupljeno  250 djece
* Donator Violončela za HNK  Split
* Donator Violončela za hrvatsku glazbenicu Kajana Pačko

Nagrade:
* 1998 - Nagrada Grada Kaštela
* 2005 - Državna Nagrada Dr. Franjo Bučar

Tonči Žuvela - Upravni odbor, vanjski član, (do 2016)
Školovanje:
Ekonomski fakultet u Splitu.
Zaposlenje:
Po završetku fakulteta (VI- VII stupanj) Splitska banka d.d. –  podružnica Korčula na poslovima devizne kontrole. Od 1990. do 2000.  godine radi na poslovima voditelja Odsjeka za rad s građanima.

Na izborima za Hrvatski sabor održanim 03.01.2000. godine izabran za saborskog zastupnika te kroz to vrijeme imanovan za predsejdnika odbora za financije i državni proračun  Sabora RH (2002/2003).

Ostale aktivnosti
Aktivno bavljenje sportom te s prekidima igrao u Korčulanskom plivačkom klubu od 1978 do 1996. godine.
Član Predsjedništva, upravnog odbora ili izvršnog odbora  Korčulanskog plivačkog kluba razdoblju od 1982. do 1990. godine, a od 1990. do 1992. i predsjednik KPK.
U razdoblju 1995 do 2008. godine predsjednik Udruge računovođa i financijskih djelatnika otoka Korčule. Od 1995 do danas član Glavnog odbora Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika.
Kao zapovjednik združenog odreda Civilne zaštite otoka Korčule- Istok od 1991-1993 nositelj spomenice domovinskog rata.

Lidija Petrić - Upravni odbor, vanjska članica (do 2016)
Doktorsku disertaciju obranila u listopadu 1998. g. čime je stekla VIII stupanj stručne spreme i naziv "doktor društvenih znanosti - polje ekonomije".
21. prosinca 1999. godine, izabrana je  u zvanje docenta.
U zvanje izvanrednog profesora potvrđena je 02. prosinca 2003. godine, a u zvanje redovitog profesora 17. travnja 2007.g.
Dr. sc. Lidija Petrić aktivno sudjeluje u izradi studija i projekata, kako na Ekonomskom fakultetu, tako i u okviru Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Bila je angažirana i kao istraživač GEF-a, UNDP-a i WWF-a, a surađivala je i na izradi projekata Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Uprave za otoke, Županije Splitsko-dalmatinske te grada Splita. Bila je i voditeljem značajnog projekta za Splitsko-dalmatinsku županiju, Regionalnog operativnog programa, u čijoj je izradi sudjelovalo 13 znanstvenika s matične i suradničkih institucija, a koji je dobio izuzetno dobre ocjene od strane županijske uprave, kao i Fonda za regionalni razvoj Hrvatske. Stoga je po završetku tog jednogodišnjeg projekta, u prosincu 2005. g. bila  nagrađena od strane Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu za izniman doprinos u nastanku vrijednog znanstveno-istraživačkog djela. Vodila je i studiju pod nazivom "Program dugoročnog razvitka Grada Sinja".
Bila je i gostom lokalnih novina,  radijskih i TV reportažnih emisija u kojima se govorilo o problemima razvoja turizma na gradskoj i županijskoj razini.

U sklopu projekta TEMPUS (na kojem je bila angažirana i kao tajnik) 2003. g. boravila je u Perugi (Italija), na stručnom usavršavanju.
U svom istraživačkom radu dr. Lidija Petrić se posebno bavi izučavanjem ekonomskih aspekata i utjecaja turizma na razvoj,  problemima održivog razvoja turizma, destinacijom kao sustavom turističke ponude te umrežavanjem.  Pristupnica je član hrvatske sekcije Udruženja regionalnih ekonomista te Odbora za turizam pri Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti.  Za rad i usavršavanje pristupnice od velikog je značenja njeno znanje engleskog i talijanskog jezika.

Tanja Radočaj - Upravni odbor, vanjska članica UNICEF (do 2015)

Lada Blagaić - Upravni odbor, UNHCR, Hrvatska (do 2016)

don Ivan Grubišić (do 2008)

Pročitano 3011 puta
Više u ovoj kategoriji: Djelatnici »

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.

udrugeinfo

finpo