Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Ministar Mrsić u Splitu predstavio mogućnosti Europskog socijalnog fonda

Višesatnim seminarom pod nazivom "Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda" u srijedu u Splitu je obilježen početak provedbe Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali", koji je Europska komisija usvojila u prosincu prošle godine. Riječ je o programu koji pruža jedinstvenu priliku institucijama i organizacijama koje se bave djelatnostima iz područja zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja i cjeloživotnog učenja te dobrog upravljanja. Kvalitetnom pripremom projekata mogu dobiti svoj dio iz znatnih europskih sredstava.

 - Područje kojim se nažalost ne možemo pohvaliti jest ono koje se odnosi na cjeloživotno obrazovanje. Naime, u Hrvatskoj je tek oko 3,4 posto osoba u njega uključeno, što je relativno mali postotak u odnosu na neke druge europske zemlje. Također, cilj nam je poticati i razvoj društvenog poduzetništva, koje u pojedinim zemljama zauzima i do 10 posto BDP-a – kazao je Mrsić.

Katarina Ivanković Knežević, načelnica Sektora za programiranje, praćenje i vrednovanje programa i projekata EU pri Ministarstvu, otkrila nam je što je to zapravo društveno poduzetništvo.
- Osnovno načelo ovog tipa poduzetništva je da se višak dobiti reinvestira natrag za dobrobit zajednice. Uz to, važno je da socijalni poduzetnik najmanje 25% svojih prihoda ostvaruje od stvarne gospodarske djelatnosti – kazala je Ivanković Knežević istaknuvši kako dobre rezultate u ovom području u Splitu postižu Udruga "Mi" i "CEDRA".

Pročitano 1773 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.