Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Konferencija: Preporuke za unaprjeđenje skrbi za starije na području grada Splita i Splitsko- dalmatinske županije

Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba, 1.10.2014. u Splitu. Konferencija „Preporuke za unaprjeđenje skrbi za starije na području Splita i Splitsko- dalmatinske županije“ održati će se u Hotelu Radisson Blu Split (Put Trstenika 19), dok će se tradicionalna podjela mandarina održati u Marmontovoj ulici, s početkom u 10 sati.  Prilika je to za predstavljanje rezultata međunarodnog projekta i nastojanja stvaranja humanijeg odnosa prema starijim sugrađanima.

 

Na konferenciji će biti predstavljene Preporuke koje su na lokalnim radionicama zajedno pripremili predstavnici javnog, privatnog i neprofitnog sektora uključenih u pružanje socijalne skrbi za starije osobe na širem području Splita.

Preporuke su grupirane u pet tematskih područja:

1.     Usluge za starije

2.     Stavovi o starosti

3.     Praćenje problematike starenja

4.     Razvoj politika i suradnja

5.     Socijalne inovacije,

a osim preporuka sadržavaju i prijedloge za realizaciju.

Konferencija će biti prilika za razmjenu iskustva svih dionika uključenih u pružanje socijalne skrbi za starije osobe. Predstavit će se i dosad ostvareni rezultati NET- Age projekta sponzoriranog iz EU fondova, a čiji je cilj osnaživanje i razvoj održivih kapaciteta za provođenje inovativnih socijalnih i zdravstvenih usluga za starije i nemoćne osobe te promocija aktivnog starenja u jadranskoj regiji.

Ukratko o NET-Age projektu:

Projekt je financiran sredstvima EU IPA Adriatic prekogranične suradnje i traje do svibnja 2015. godine. Uz Udrugu Mi i Grad Split u provedbi projekta sudjeluje još 11 partnera iz 5 susjednih zemalja (Italija, Albanija, Crna Gora, Srbija, Slovenija) dok je vodeći partner  Regija Marche – Odjel za socijalne i zdravstvene programe iz Italije.

NET Age projektom će se doprinijeti poboljšanju koordinacije između javnog, privatnog i neprofitnog sektora, smanjujući pri tome potencijalne prepreke u području pružanja pomoći starijim osobama i ohrabrujući ih da surađuju u provođenju partnerskih socijalno - zdravstvenih projekata na lokalnoj i jadranskoj razini. Projekt će također doprinijeti zajedničkom definiranju socijalno – zdravstvenih lokalnih politika te povećanju kompetencija i vještina samih zaposlenika i volontera, javnih i privatnih- neprofitnih ustanova i organizacija u provođenju socijalnih- zdravstvenih projekata i usluga te podizanju svijesti o potrebama starijih osoba, dostupnim uslugama, važnosti volontiranja i aktivnog građanstva.

Pročitano 1862 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.