Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Održan trening i sastanak partnera u Sloveniji

Predstavnici Grada Splita i Udruge MI sudjelovali na petom sastanku partnera i trećem treningu jačanja kapaciteta pružatelja socijalnih usluga u sklopu NET- Age projekta
15.-18.9.2014., Nova Gorica, Slovenija

 

Peti radni sastanak partnera na projektu NET-Age (“Osnaživanje pružatelja socijalnih i zdravstvenih usluga za starije osobe te razvoj inovativnih usluga u jadranskoj regiji”) održan je 17. i 18. 9. 1014. Tijekom sastanka partneri su razmijenili informacije o administrativnim i financijskim pitanjima, do sada odrađenim aktivnostima te planiranim aktivnostima u sljedećim mjesecima provedbe projekta.

Treći, ujedno i zadnji trening na temu “Socijalne politike i EU fondovi“ održan je za proširenu skupinu predstavnika partnera i njihovih suradnika koji su uključeni u provedbu socijalnih politika i/ili usluga.

Trening je održan u sklopu programa mobilnosti koji za cilj ima jačanje kapaciteta pružatelja socijalnih usluga u civilnog, javnom i privatnom sektoru te jačanje suradnje između javnog i privatnog sektora.
Podsjetimo, cilj projekta „NET-Age“ je osnaživanje i razvoj održivih kapaciteta za provođenje inovativnih socijalnih i zdravstvenih usluga za starije i nemoćne osobe te promocija aktivnog starenja u jadranskoj regiji. Sredstva za provođenje projekta NET-Age osigurana su putem IPA programa jadranske prekogranične suradnje 2007. - 2013. Projekt je počeo u listopadu 2012. i trajati će do svibnja 2015. uz suradnju 13 partnera iz zemalja jadranske regije: Italije, Albanije, Hrvatske, Crne gore, Srbije i Slovenije.

Pročitano 1364 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.