Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Održana 4. radionica Izrade preporuka socijalne politike za starije osobe

U sklopu NET- Age projekta u Splitu su održane radionice Izrade preporuka socijalne politike za starije osobe.

S ciljem izrade preporuka vezanih za socijalnu skrb starijih građana u Splitu baziranih na detaljnoj analizi trenutnog stanja, relevantnih strategija na EU, nacionalnoj i lokalnoj razini uz naglasak na neprofitne pružatelje socijalnih i zdravstvenih usluga za starije u zajednici te o važnosti volontiranja 16 predstavnika javnog, profitnog i neprofitnog sektora sudjelovalo je na završnoj radionici u sklopu NET- Age projekta.

Završna radionica

U 4 radionice sudjelovalo je 24 predstavnika pružatelja socijalnih usluga ili osoba uključenih u socijalna pitanja vezana za starije osobe sa šireg područja grada Splita.Nakon pregleda aktivnosti tijekom dosadašnjih radionica, sudionici su podijeljeni u grupe po tematskih područjima izrađivali akcije koje su dijelovi preporuka te tražili mogućnsoti za njihovo sufinanciranje. U završnom dijelu, predstavljen je nacrt preporuka te je predsatvljen polit koji će se realizirati do kraja projekta. Sudionici su naglasili potrebu da se i dalje zajedno radi na pripmrei projektata i izrazili želju za nastavak međusektorske suradnje.

Pregled tema dosadašnjih radionica

Na početku su sudionici izradili SWOT analizu kao temelj za identificiranje prioriteta, definiranje problema i kreiranje mogućih rješenja. Na drugoj radionici predstavljene su mogućnosti za financiranje i suradnju te je predstavljena metoda otvorene koordinacije. Nakon detaljnijeg uvida u socijalne politike i zakone na EU i nacionalnoj razini, na trećoj se radionici detaljnije naglasila uloga volonterstva i neprofitnog sektora u pružanju socijalnih usluga. Sudionici su također analizirali lokalni plan socijalne skrbi te dobili uvid u nacrt županijske strategije za starije osobe. Nakon detaljnijeg uvida u teme koje se tiču skrbi za starije osobe izrađene su preporuke i definirani pilot projekti koji će se realizirati tijekom NET- Age projekta.
Završni dokument preporuka bit će predstavljen na lokalnoj konferenciji planiranoj za 1.10.- Međunarodni dan starijih osoba.

Pročitano 1619 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.