Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Studijski posjet Srbiji- Novi Sad, autonomna pokrajina Vojvodina

Drugo studijsko putovanje u okviru NET – Age projekta održano je od 7. do 11. travnja 2014. Domaćini studijske posjete bili su Pokrajinski zavod za socijalnu zaštitu i Novosadski humanitarni centar (NSHC).

Na studijskom putovanju sudjelovalo je 109 predstavnika institucija/organizacija iz javnog, profitnog i neprofitnog sektora iz 6 država partnera na Net Age projektu koji su upoznati sa sustavom socijalne zaštite za starije osobe u Srbiji, s naglaskom na Vojvodinu. Sudionicima je predstavljena i uloga neprofitnog sektora u pružanju socijalnih usluga te pravni okvir za pružanje usluga. Treći i četvrti dan studijske posete, sudionici studijske posjete posjetili su razne institucije i organizacije koje brinu o starijim osobama: Gerontološki centar (Klubovi i  dom za stare) i privatni Dom za stare u Subotici; Dom zdravlja i „Caritas“ u Sremskoj Mitrovici; Gerontološki centar u  Rumi; Dom za stare, Klub za stare i Prihvatilište za beskućnike u Futogu; Ekumenska humanitarna organizacija u Novom Sadu i Klub za stare Rome u općini Beočin. Za sudionike je u slobodnom dijelu programa organiziran i turistički obilazak Sremske Mitrovice, Petrovaradinske tvrđave, Sremskih Karlovaca i jezera Palić, kod Subotice. Tijekom studijske posjete sudionici su, kažu imali prilike upoznati se sa karakteristikama sustava socijalne skrbi u Srbiji i vidjeti primjere dobre prakse.

Pročitano 1480 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.