Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Studijski posjet Sloveniji- Nova gorica, 3.3.-7.3.2014.

U okviru NET - Age projekta održano je prvo studijsko putovanje u pokrajini Gorica. U razmjeni iskustva sudjelovalo je 120 predstavnika javnog, profitnog i neprofitnog sektora iz šest zemalja partnera. Cilj studijskog putovanja bila je razmjena prakse i prijenos iskustva kao i unapređenje suradnje među pružateljima socijalnih usluga u regiji.
U prvom dijelu programa sudionicima je predstavljena demografska slika Slovenije kao i izazovi vezani uz sve starije stanovništvo (problemi demencije, sve većih potreba starijih osoba za uslugama pomoći u kući, sve češće depresije i porast kroničnih bolesti). Naglašena je važnost neprofitnog sektora i volontera u pružanju socijalnih usluga. U drugom dijelu programa sudionici su posjetili nekoliko uspješnih institucija i organizacije (Crveni križ, Dom za starije osobe u Vipavi, Dnevni centar Deskle, Caritas, Dom za starije u Novoj gorici, Udruga umirovljenika).

Posjete su bile prilike za razmjenu iskustva posebice za zemlje koje ovakve usluge još nemaju razvijene.

Pročitano 1375 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.