Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

2. radni sastanak partnera u IPA projektu “Osnaživanje i razvoj inovativnih socijalnih i zdravstvenih usluga u jadranskoj regiji”

Drugi radni sastanak partnera na projektu NET-Age (“Osnaživanje pružatelja socijalnih i zdravstvenih usluga za starije osobe te razvoj inovativnih usluga u Jadranskoj regiji”) održao se 9. i 10. srpnja 2013. u gradu Lezhe, u Abaniji.  Tijekom sastanka partneri su razmijenili informacije o administrativnim i financijskim pitanjima, do sada odrađenim aktivnostima te planiranim  aktivnostima u sljedećim mjesecima provedbe projekta.

Tijekom prvog radnog dana (9.11.) partneri su predstavili analizu prednosti, slabosti, mogućnosti i prijetnji u području socijalne i zdravstvene skrbi za starije u pojedinim zemljama (SWOT analiza) te su definirane zajedničke smjernice za unapređenje socijalnih usluga u zemljama regije.  

Tijekom drugog radnog dana (10.11.) izrađen je plan programa mobilnosti i treninga u kojem će sudjelovati  pružatelji socijalnih usluga iz svih zemlja koje sudjeluju u projektu (Albanija, Slovenija, Italija, Hrvatska, Srbija i Crna Gora). U planu mobilnosti sudjelovati će ukupno 80-tak predstavnika iz javnog i privatnog sektora iz zemalja jadranske regije, koji su direktno uključeni u pružanje socijalnih usluga za starije osobe. U tri tjedna koliko traje mobilnost predstavnici će imati prilike posjetiti uspješne primjere u Italiji, Sloveniji i Srbiji, razmijeniti iskustva u pružanju socijalnih usluga te doprinijeti definiranju socijalnih politika Jadranske regije i smjernica za socijalne politike u regiji iz koje dolaze.

Podsjetimo, cilj projekta „NET-Age“ je osnaživanje i razvoj održivih kapaciteta za provođenje inovativnih socijalnih i zdravstvenih usluga za starije i nemoćne osobe te promocija aktivnog starenja u Jadranskoj regiji. Sredstva za provođenje projekta NET-Age osigurana su putem IPA programa jadranske prekogranične suradnje 2007. - 2013. u iznosu od ukupno 1.880.437,49 eura. Projekt je počeo u listopadu 2012. i trajati će do svibnja 2015. uz suradnju 13 partnera iz zemalja jadranske regije: Italije, Albanije, Hrvatske, Crne gore, Srbije i Slovenije.

Pročitano 1942 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.