Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga

U sklopu provedbe projekta „Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga“, financiranog od strane Europske Unije, organizirana je radionica na temu zajedničkog planiranja županijskih socijalnih usluga.
Svrha ovog projekta, kojeg predvodi Ministarstvo socijalne politike i mladih uz podršku Komponente IV – Razvoj ljudskih potencijala Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA), jest pružiti podršku stručnjacima iz sustava socijalne skrbi pri daljnjem razvoju i provedbi učinkovitih i inkluzivnih socijalnih usluga unaprjeđivanjem procesa socijalnog planiranja i transformacije ustanova. Komponenta 1 ovoga projekta bavi se osnaživanjem kapaciteta stručnjaka pri socijalnom planiranju i promicanju alternativnih oblika skrbi u zajednici.

U sklopu spomenute komponente na radionici se vršila procjena dosad provedenog procesa socijalnog planiranja na razini županija, kojeg je provelo Ministarstvo uz podršku Svjetske banke, UNDP-a i UNHCR-a. Na radionici su sudjelovali predstavnici 4 županije: Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija, predstavnici lokalne i regionalne samouprave, javnih ustanova i organizacija civilnog društva. Među njima je bila i predstavnica udruge Mi, Nives Ivelja.

Sudionici su među ostalim konstatirali da u njihovm županijama nisu usvojeni izrađeni planovi razvoja socijlanih usluga, da su utvrđene teškoće u prikupljanju jednoznačnih podataka iz ovog područja te da organizacije civinog društva i ustanove koje su one osnovale a sudjeluju u pružanju socijlanih usluga nemaju isti pristup javnim sredstvima za provedbu usluga zbog nedostatka modela licenciranja  i ugovaranja. Zapažanja sudionika će se koristiti u daljnjem procesu planiranja, kao i drugim oblicima potpore deinstitucionalizaciji socijalnih usluga.

Pročitano 2082 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.