Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Diplomatska posjeta područjima povratka

29. i 30. listopada 2012., Ured Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice (UNHCR) u Republici Hrvatskoj organizirao je dvodnevni posjet područjima povratka Karlovačke, Zadarske i Šibensko-kninske županije za predstavnike diplomatskog zbora u RH s namjerom predstavljanja otvorenih pitanja povratka izbjeglica i reintegracije.

Ciljevi posjete bili su informirati strane diplomate o trenutnoj situaciji i preostalim preprekama u kontekstu interesa izbjeglica za dobrovoljnim povratkom, ukazati na osnovne potrebe stanovništva na područjima povratka za koje se traži osnaživanje osnovnih usluga, predstaviti važnost ostvarenja stambenog zbrinjavanja, reguliranja vlasništva, prebivališta i državljanstva. Također, biti će predstavljena uloga ponovne uspostave zemljišnih knjiga i pristupa zemljištu te održivosti povratka u kojoj važnu ulogu obnaša obnova i razvoj infrastrukture. Strani diplomati biti će informirani i o kompleksnosti Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja i odgovorima na njih.

Udruga Mi predstavila je aktivnosti ovogodišnjeg projekta Izgradnje održive zajednice koji se provodi na PPDS-u kojeg provodi u suradnji s UNHCR-om.

Posjet je završio obraćanjem predstavnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva vanjskih i europskih poslova o Regionalnom programu stambenog zbrinjavanja u prostorijama Ureda HGK za područja posebne državne skrbi u Kninu.

Uz Predstavnika UNHCR-a u RH g. Terence Pikea, posjetu su sudjelovali diplomati (uključujući i veleposlanike) iz EU Delegacije, SAD-a, Kanade, Australije, Norveške, Danske, Švedske, Italije, Češke, Srbije, Bugarske, Rumunjske i Belgije.

Pročitano 2802 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.