Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Zeleno poduzetništvo- prilika za društveno ekonomsku revitalizaciju ruralnih zajednica

Seminar "Zeleno poduzetništvo- prilika za društveno ekonomsku revitalizaciju ruralnih zajednica" održan je na Supetru, otok Brač od 27.-29.9. 2012.

Sudionici seminara bili su članovi udruga i zadruga koje djeluju na području posebne državne skrbi i/ili su korisnici programa „Izgradnja održive zajednice na području PPDS-a“, kojeg provodi Udruga Mi.

Cilj seminara je predstaviti mogućnosti ruralnog razvoja u području zelenog poduzetništva.  Neke od teme seminara su bile: Kako pronaći kapacitete za društveno poduzetništvo u manjim ruralnim zajednicama; kako uspostaviti partnerstvo zasnovano na odgovornosti i povjerenju; kako unaprijediti standarde kvalitete; kako pronaći resurse za poduzetničku inicijativu; kako iz neprofitnog djelovanja preći u profitnu gospodarsku djelatnost. Predavači su bili stručnjaci u području ekološke i integrirane proizvodnje, održivog razvoja te uspješni poduzetnici koji su predstavili svoje poduzetničke inicijative kao i kontekst za njihovo djelovanje.

Udruga Mi u suradnji s UNHCR-om od 1998. godine provodi program „Izgradnja održivih zajednica u PPDS“, koji ima za cilj jačanje sposobnosti lokalnih zajednica za ekonomski i društveni razvitak. Program se sastoji od pružanja stručne i financijske potpore organizacijama civilnog društva, poljoprivrednim zadrugama i pojedincima u kreiranju i provedbi lokalnih projekata usmjerenih jačanju ekonomskih inicijativa i društvenog oporavka. Ujedno, je omogućen i rad na preprekama socijalnog i psihološkog karaktera koje onemogućavaju kvalitetniju komunikaciju i suradnju među građanima i organizacijama. Program se provodi uz financijsku potporu međunarodnih donatora, a u 2012. godini Kraljevine Norveške.

Pročitano 2080 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.