Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Eko - društveni razvoj sela Klinac

Centar za ruralne inicijative nositelj je jednog lokalnog projekta koji se provodi u sklopu programa "Izgradnja održive zajednice na PPDS-u"

Lokalni projekt u Klincu, predstavlja jedinstveni primjer kako mještani okupljeni oko zajedničkog cilja mogu učiniti mnogo. Do sada su uspostavili proizvodnju ekološke raži koju prodaju tvornici Vivera u Glini, posadili su 600 stabljika šljiva, uspostavljena je proizvodnja meda- 60 košnica pčela, plan rast do 400 košnica; trenutno se sadi 1000 sadnica grmlja drena; obnovljena je kula i izgrađen vodovod.

U procesu je kultiviranje zemljišta i čišćenje granica privatnih posjeda, a lokalni projekt tijekom ove godine ima za cilj povećati društveno- ekonomski napredak lokalne zajednice Klinac kroz: obnovu vodoopskrbnog sustava (čišćenje i popravak propuštanja); Obnovu lokalnih makadamskih cesta, koje vode do polja; uređenje lokalnih pravaca za turističke staze te poboljšanje suradnje sa selom Budičina (hrvatski povratnici) provođenjem zajedničkih aktivnosti.

Pročitano 2749 puta

Video sadržaj

{vimeo}49229051{/vimeo}

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.