Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Mogućnosti razvoja ruralnog turizma

U sklopu programa „Izgradnja održive zajednice na području PPDS-a „ u Zagrebu je 4. i 5. srpnja održana edukacija „Mogućnosti razvoja ruralnog turizma“.

Cilj je bio predstaviti mogućnosti razvoja ruralnog turizma u okviru udruga ili osnivanjem drugih pravnih oblika kojima bi se omogućio razvoj tih krajeva. Poticanjem razvoja socijalnog poduzetništva, zasnovanog na vrijednostima potaknut će se društvene i ekonomske promjene u tim krajevima. Neovisno o pravnom obliku pod kojim socijalno poduzetništvo djeluje, ravnopravno se spajaju društveni, ekonomski i ekološki ciljevi, a profit se upotrebljava isključivo kao sredstvo za ostvarenje društveno korisne misije, a ne kao isključivi cilj svojeg djelovanja.

Predavači i neke od tema koje su prezentirane sudionicima edukaciju su „Od ideje do uspješnog poslovanja“, “Promocija i marketing ruralnog turizma“, “Zatvaranje financijske konstrukcije i mogući izvori financiranja" koje je prezentirala stručnjakinja iz područja ruralnog turizma dr.sc.Tatjana Gredičak. Predstavnik Udruge hrvatskih putničkih agencija i predavač na Zagrebačkom veleučilištu Vern, Željko Trezner prezentirao je „Razvoj turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa”, a predstavnik Zlatne grede d.o.o. Dinko Pešić ispričao je iskustvo u socijalnom poduzetništvu Udruge Zeleni Osijek te proces osnivanja i rada prve Eko turističke agencije u Hrvatskoj.

Sudionici edukacije bili su članovi udruga i zadruga koje djeluju na području posebne državne skrbi i/ili su korisnici programa „Izgradnja održive zajednice na području PPDS-a“, kojeg provodi Udruga Mi.

Udruga Mi u suradnji s UNHCR-om od 1998. godine provodi program „Izgradnja održivih zajednica u PPDS“, koji ima za cilj jačanje sposobnosti lokalnih zajednica za ekonomski i društveni razvitak. Program se sastoji od pružanja stručne i financijske potpore organizacijama civilnog društva, poljoprivrednim zadrugama i pojedincima u kreiranju i provedbi lokalnih projekata usmjerenih jačanju ekonomskih inicijativa i društvenog oporavka. Ujedno, je omogućen i rad na preprekama socijalnog i psihološkog karaktera koje onemogućavaju kvalitetniju komunikaciju i suradnju među građanima i organizacijama. Program se provodi uz financijsku potporu međunarodnih donatora, a u 2012. godini Kraljevine Norveške.

Pročitano 3177 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.