Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Okrugli stol "Izgradnja zajednice- solidarnost i održivi razvoj"

Okrugli stol je organiziran u okviru programa „Izgradnja održivih zajednica u PPDS“, koji ima za cilj jačanje sposobnosti lokalnih zajednica u PPDS-u za ekonomski i društveni razvitak, održan je u Splitu, u Vili Dalmaciji, 15. ožujka 2012. godine.

Nakon uvodnih govora predstavnika Udruge Mi, Grada Splita, Županije Splitsko-dalmatinske i Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice u Republici Hrvatskoj Terenca Pikea, predstavljen je program “Izgradnja održive zajednice na PPDS-u” i priručnik „Povratak u svoju budućnost – Priručnik za poslijeratni oporavak“.

 - Program se sastojao od pružanja stručne i financijske potpore organizacijama civilnog društva, poljoprivrednim zadrugama i pojedincima u kreiranju i provedbi lokalnih projekata usmjerenih jačanju ekonomskih inicijativa i društvenog oporavka. Program je ujedno omogućio i rad na preprekama socijalnog i psihološkog karaktera koje onemogućavaju kvalitetniju komunikaciju i suradnju među građanima i organizacijama.“ –istaknula je Nives Ivelja, izvršna direktorica Udruge Mi te dodala kako je ovo prilika da se u Splitu po prvi puta predstave i čuju pozitivna iskustva i uspjesi lokalnih organizacija i institucija u njihovim temeljnim nastojanjima da poboljšaju uvjete života u područjima iz kojih dolaze. - „Također je ovo prilika za osvrt na poteškoće u provedbi i stečena iskustva te raspravu o regionalnom razvoju i solidarnosti među regijama. Na temelju iskustava u višegodišnjoj provedbi programa objavljen je i priručnik sa specifičnom metodologijom koju su razvili partneri u provedbi: Udruga MI iz Splita i CFOR iz Londona, UK. „-zaključila je Ivelja.

Podsjetimo, program se provodi u suradnji s Uredom Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice (UNHCR) i uz financijsku potporu međunarodnih donatora: Kraljevine Nizozemske, Kraljevine Španjolske, Kraljevine Belgije i Kraljevine Norveške.

Vinko Muštra, profesor na Ekonomskom fakultetu, katedra za opću ekonomiju predstavit će: Mogućnosti za Republiku Hrvatsku unutar Regionalne politike EU. U pregledu se osvrnuo na kohezijsku politiku i sredstva koja će biti dostupna RH nakon ulaska u EU.

U drugom dijelu Okruglog stola „Izgradnja zajednice –solidarnost i održivi razvoj“ lokalni partneri s područja posebne državne skrbi (Željko Naglić- Udruga Pokretač, Korenica; Miro Tomić- KUD Kraljica Katarina, Donji Lapac i Općina Lapac; Slavica Miličić- Udruga Prospero, Gračac te Milan Tankosić- Općina Gračac) govorili su o svojem iskustvu, poteškoćama, prednostima i nedostacima života na PPDS-u.

picasa_albumid=5720421515701621857

Pročitano 2838 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.