Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Uključivanje građana u javne rasprave

Seminar o praktičnim metodama uključivanja građana u javne rasprave o prioritetima društvenog razvoja lokalne zajednice održan je 15. lipnja 2011.  u IMPACT-Europskom centru za međusektorsku suradnju u Zadru, u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Seminar je održala dr. Carolyn J. Lukensmeyer međunarodna stručnjakinja za sudioničku demokraciju, jedna od članica savjetničkog tima američkog predsjednika Obame.

Sudionici seminara upoznali su se s organizacijom AmericaSpeaks i konceptom sudjelovanja građana u javnim savjetovanjima, metodologijom izbora skupine građana (reprezentativnog uzorka) iz lokalne zajednice za proces javnog savjetovanja, potrebnih vještina i alata za učinkovito vođenje procesa savjetovanja za utvrđivanje prioriteta za razvoj lokalne zajednice.

Na pitanje zašto hrvatski, ali i američki građani slabo posjećuju javne rasprave i tribine, čak u slabom postotku izlaze na izbore Lukensmeyer odgovara kako je kroz razgovore s američkim građanima utvrdila, a tako je to i u Hrvatskoj smatra ona, razlog apatičnost, odnosno građani ne vjeruju da će ono što kažu ili učine svojim istupom išta promijeniti.

Pročitano 3258 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.