Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Premošćivanje- izgradnja održivih zajednica u PPDS-u, 2011. godine

Predstavništvo Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Hrvatskoj zahvaljujući donaciji Vlade Kraljevine Belgije, putem Fonda za preventivnu diplomaciju financira drugu fazu UNHCR-ova projekta, pod nazivom «Premošćivanje - izgradnja održivih zajednica u područjima od posebne državne skrbi».

Cilj projekta je poboljšanje socio-ekonomskih uvjeta i promicanje mirnog suživota među stanovnicima iz ratom pogođenih prostora te se nastavlja na uspješnu provedbu sličnih projekata provedenih u posljednjih nekoliko godina, potpomognutih od drugih donatora. Projekt provodi UNHCR preko Udruge MI iz Splita u 27 zajednica diljem Hrvatske od 2006. godine, uz potporu različitih donatora, uključujući belgijsku Vladu.

Namjera projekta je pomoći ljudima u premošćivanju međusobnih razlika i pokrenuti ih prema naprijed kroz brojne edukacije i radionice na temu ekonomskog osnaživanja, suradnje, upravljanja i pomirenja. Posljednjih 18 godina, UNHCR podržava mnoge projekte vezane za povratak i reintegraciju, a koji su usmjereni na dobrobit građana nastanjenih na ratom pogođenim područjima.

Spomenuta donacija još je jedna potvrda čvrste suradnje između UNHCR-a i belgijske Vlade, imajući u vidu prethodnu velikodušnu financijsku potporu ove zemlje za projekt «Premošćivanja - izgradnja održivih zajednica u područjima od posebne državne skrbi» iz 2008. godine.

Pročitano 3520 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.