Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Vinton govor

Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a:

U ime Ujedninjenih naroda u Hrvatskoj, čast mi je i zadovoljstvo biti danas s vama na proslavi Otvorenih dana Gračaca i svečanom otvorenju srednjoskolske sportske dvorane. Danas se dvorana nalazi u puno boljem stanju nego u kolovozu prošle godine. UN je zadovoljan što je pomogao u obnovi poda, krova i prozora te nabavci sportske opreme. Nadam se da dvoranu  koristiti ne samo učenici nego i mještani Gračaca.

Uređenje i opremanje dvorane u Gračacu, samo je jedan od brojnih projektata koje je UN tijekom ovih godina odraditi u Gračacu, uz pomoć partnera, a sve u sklopu projekta poboljšanja životnih uvjeta i stvaranja novih radnih mjesta u ratom pogođenim područjima.

Slične aktivnosti su završene u desecima gradovaima i općinama u 6 županija. Zahvaljujemo Španjolskoj vladi koja je osigurala 3 milijuna američkih dolara i omogućila ostvarivanje ovakvih aktivnosti, ali i našim lokalnim partnerima za svoje opredjeljenje.

Danas obilježavamo napredak postignut u ratom pogođenim područjima. Izazovi ostaju, treba još dosta raditi na poboljšavanju uvijeta života u zajednicama kao što je Gračac ali i na smanjivanju razlika između razvijenih gradova u ostatku Hrvatske. Iako je Hrvatska blizu ulaska u EU važno je da se mjesta kao što je Gračac ne zaborave. U tom procesu, znajte da, imate UN za partnera.

Pročitano 2353 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.