Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Primjeri dobre prakse u Baranji

Na studijskom putovanju u Baranju, od 11.do 13.4. 2011., sudjelovali su predstavnici udruga, zadruga i jedinica lokalne samouprave iz zajednica na PPDS-u s kojima smo proteklih godina provodili programe potpore u suradnji s Uredom visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice u RH (Donji Lapac, Ervenik, Gospić, Gračac,  Promina, Karin, Kistanje, Knin, Donji Kukuruzari, Dvor, Glina, Hrvatska Dubica, Hrvatska Kostajnica, Plaški , Vukovar, Beli Manastir).

Studijsko putovanje u Baranju sastojao se od  posjeta uspješnih lokalnih projekata na području PPDS-a, razmjene iskustava sudionika međusobno i domaćina te edukacijskih sadržaja o socijalnom poduzetništvu i metodama rada na područjima posebne državne skrbi kojeg provodi Udruga MI. Predstavljen je i priručnik Povratak u svoju budućnost u kojem su prezentirane metode koje se koriste na PPDS-u.

U tri dana trajanja studijskog putovanja posjetili smo: Udrugu Zvono u Belišću, socijalnu zadrugu Ruke iz Bilja, Eko imanje Orlov put, Eko turističku agenciju Zlatna greda, Vinariju Josić. Svoje primjere dobre prakse prezentirali su nam: Projekt građanske demokratske inicijative (PGDI) ,  Udruga Oaza iz Belog Manastira te Lag Baranja kojeg je predstavio gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš.

Okolnosti u kojima se odvija život i razvoj u tim sredinama na određeni su način specifične.

-    Smatramo da bi i aktivnosti koje su usmjerene napretku trebale odgovarati konkretnim potrebama, kao i resursima zajednica u PPDS-u. U cilju doprinosa razvojnim aktivnostima i naporima pojedinaca, organizacija i institucija, Udruga MI organizira Studijsko putovanje na područje Baranje, gdje postoji nekoliko primjera uspješnih razvojnih programa. Spomenuti primjeri su nastali u sličnim okolnostima i uz poteškoće s kojima se susreću pojedinci na PPDS-u.  Kroz posjet omogućit ćemo direktan susret i razmjenu iskustava sa osobama koje su doprinijele uspješnom razvoju njihovih organizacija i programa.  Sadržaj posjete kao i edukacija o socijalnom poduzetništvu trebala bi, nadamo se  doprinijeti unaprjeđivanju suradnje između različitih organizacija i regija u PPDS-u te ostvarivanju ideja i vizija. – naglašava Nives Ivelja, direktorica Udruge MI.

Projekt “Izgradnja održive zajednice u poslijeratnom razdoblju” dizajniran je i vođen kako bi omogućio usvajanje novih vještina komunikacije i rada u konfliktnim situacijama, osigurao podršku profesionalcima na terenu i svima drugima koji rade na suživotu i demokratizaciji.

Program financira UNHCR sredstvima Kraljevine Belgije

Pročitano 2374 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.