Udruga "MI" - Split

Sve što ste oduvijek željeli znati o nama.

INTEGRACIJA

irh Projekt "Izgradnja društva dobrodošlice" uz podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice...

VOLONTERSKI CENTAR

VCST Volonterski centar Split je ujedno i Regionalni volonterski centar za područje Dalmacije...

MI CENTAR

MI CENTAR Mi Centar za pomoć u kući je socijalna ustanova čija je svrha osigurati što duži boravak starijih u svom domu...

ZAKLADA DADIĆ

Zaklada DadićSvrha Zaklade je promicanje razvoja civilnoga društva i pružanje financijske pomoći učenicima i studentima...

ZELENA MREŽA

mreza Zelena mreža d.o.o. društveno poduzeće koje djeluje u području zelenog poduzetništva kao aktivator zajednice...

SENIORI.HR

senioriPortal za poboljšanje pristupa relevantnim informacijama za stariju populaciju, članove obitelji...

Prezentacija rezultata 2010, Hotel Sheraton, Zagreb

Predstavljanje postignuća i izazova u provođenju 20 lokalnih projekata u gradovima i općinama na Području posebne državne skrbi (PPDS), 

7. prosinca 2010. s početkom u 10:00 sati u hotelu Sheraton (Velika dvorana A) u Zagrebu, Kneza Borne 2.

Program «Izgradnja održivih zajednica u PPDS» ima za cilj jačanje sposobnosti lokalnih zajednica u PPDS-u za ekonomski i društveni razvitak. Sastoji se od pružanja financijske i stručne potpore organizacijama civilnog društva, poljoprivrednim zadrugama i pojedincima u kreiranju i provedbi lokalnih projekata usmjerenih jačanju ekonomskih inicijativa i društvenog oporavka. Program je ujedno omogućio i rad na preprekama socijalnog i psihološkog karaktera koje onemogućavaju kvalitetniju komunikaciju, suradnju pomirba među građanima i organizacijama.

Razlika u stupnju društveno-ekonomskog razvoja između Područja od posebne državne skrbi i ostatka Hrvatske postaje sve veća, s nažalost, malo izuzetaka. Problematika razvoj zajednica na PPDS-u ima pobuđuje različite percepcije i pitanja o potrebnim ulaganjima, pristupima, efikasnosti, itd. Prepreke razvoju usko su vezane i uz psihosocijalni aspekt suživota svih etničkih i društvenih grupa, kao i uz problem marginalizacije. Kako bi se postigla društvena kohezija potrebno je koristiti sve resurse u zajednici. To je preduvjet održivog razvoja.

Prilika je ovo da se predstave i čuju iskustva i uspjesi lokalnih organizacija civilnog društva i institucija u njihovim nastojanjima da poboljšaju uvjete života u područjima iz kojih dolaze. Također je ovo prilika za osvrt na poteškoće u provedbi i stečena iskustva te informiranje šire javnosti o potrebama i problemima razvoja PPDS-a.

Na temelju iskustava u višegodišnjoj provedbi programa objavljen je i priručnik sa specifičnom metodologijom koju su razvili partneri u provedbi Udruga MI iz Splita i CFOR iz Londona, UK i koji će biti ovoj prilikom javno predstavljen.

Program se provodi u suradnji s Uredom Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice (UNHCR) uz financijsku potporu međunarodnih donatora. Programski ciklus 2009 – 2010. je financiran sredstvima UN-ovog Fonda za ostvarenje Milenijskih ciljeva (MDG-f) koji je osnovan sredstvima Vlade Kraljevine Španjolske u sklopu programa koje provode UN agencije u Republici Hrvatskoj. Dio programa je sufinanciran sredstvima Europskog programa za demokraciju i ljudska prava (EIDHR).

Pročitano 2219 puta

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.