Nives Ivelja izabrana za predsjednicu Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva

Nacionalni odbor za razvoj volonterstva zalaže se za promicanje i razvoj volonterstva i unapređenje položaja volontera u društvu. Također, odlučuje o dodjeli Državne nagrade za volontiranje, prati provedbu Etičkog kodeksa volontera te provodi i prati mjere i aktivnosti određenih Zakonom o volonterstvu.

Sukladno predloženom Dnevnom redu sjednice, nakon usvojenog Poslovnika Nacionalnog odbora, izabrana je nova predsjednica Nives Ivelja, predstavnica Hrvatskog centra za razvoj volonterstva i potpredsjednik Dominik Knezović, predstavnik udruge Studentski katolički centar "Palma".
Izabrani su i članovi Radne skupine za odabir kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za volontiranje: Josip Vidov iz Udruge socijalnih radnika Zadar; Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Anamarija Vujić iz udruge  Hrabri telefon.
Na sjednici je odlučeno o raspisivanju Javnog poziva za Državnu nagradu za volontiranje za 2017. godinu. Državna nagrada za volontiranje je najviše  priznanje što ga Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i druge volonterske aktivnosti.

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.