Dječji vrtić Grigor Vitez donirao kombi Udruzi "MI” za program podrške starijim i nemoćnim osobama

Udruga “MI” - Split posljednjih 18 godina provodi programe u području skrbi za starije i nemoćne u suradnji sa socijalnom ustanovom MI centar za pomoć u kući.
Među uslugama koje pružamo najveći je interes za dostavu kuhanog ručka koju godinama osiguravamo za oko 70 osoba dnevno uz korištenje dva dostavna vozila, što je otprilike  2000 usluga mjesečno.

Dostavna vozila koja se koriste u pružanju usluga su nabavljeni uz pomoć Grada Splita zadnji puta prije više od 10 godina. Zbog svakodnevne upotrebe vozila su sada u derutnom stanju. Pokušavali smo pronaći način kako bismo nastavili s dostavom ručka, nažalost uvjeti poslovanja (nedostatak projektnih sredstava za socijalne usluge u urbanim područjima i slabe mogućnosti financiranja samih korisnika) nam ne omogućuju nabavu novog vozila. Donacija od strane Dječjeg vrtića Grigor Vitez koristit će se u svrhu nastvka pružanja usluga za stare i nemoćne osobe.

Zahvaljujemo ravnateljici vrtića Viktoriji Rogulj na donaciji kombija, a time i pomoći u rješavanju važnih socijalnih potreba najugroženijih građana.

finpo

Udruga "MI" - Split je partner Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u provedbi programa Regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.