Srijeda, 04 Kolovoz 2010 13:42

Izgradnja održive zajednice

Program „Izgradnja održivih zajednica na područjima posebne državne skrbi“ provodi se od 1996. godine te se razvio u model za koji vjerujemo da može biti koristan široj regiji i drugim poslijeratnim društvima koja se bave rješavanjem sukoba, izgradnjom zajednica, gospodarskim oporavkom i prevencijom nasilja.

U periodu od 1996. do 2002. godine Program je obuhvaćao četverodnevne forum-seminare (50 do 90 sudionika), regionalne sastanke i interni časopis. Sudionici su dolazili iz područja posebne državne skrbi (PPDS), s različitih strana ratnog sukoba i iz raznih sektora u društvu.
Od 2006. godine Program je usmjeren na povezivanje gospodarskog oporavka i razvoja zajednice na PPDS-u s jedne te rad s psiho-socijalnim preprekama za razvoj zajednice i socijalnim tenzijama u zajednici s druge strane.

Program je uspješno proveden 2006. godine uz financijsku pomoć nizozemske ambasade,  2008. i 2011. godine uz financijsku pomoć belgijske ambasade, a 2009./ 2010. godine  uz pomoć UN-ovog Fonda za ostvarivanje Milenijskih ciljeva razvoja (MDG-F). Ovi projekti su se provodili u području posebne državne skrbi, u zajednicama s najizraženijim potrebama i direktno stradalim od rata.

Pročitano 2500 puta
Više u ovoj kategoriji: Pristupi i intervencija »